Muddler för att pressa frukter direkt i glaset eller i shakern till drinken. Perfekt för att krossa mynta och andra örter.
Imponera på dina gäster med den perfekta Mojiton.
Mojito är Kubas nationaldrink.
Längd: 24 cm
Tjocklek: 3,4 cm (nertill)
Recept Mojito:
1 st limefrukt
6 st myntablad
1 msk rörsocker
6 cl Havana Club Añejo Blanco
Sodavatten och limejuice efter smak
Tillagning
Skär limen i klyftor och lägg i glaset tillsammans med myntan.
Muddla myntan och limen.
Strö rörsockret över blandningen.
Lägg i rikligt med is, fyll på med Havana Club Rom och toppa med sodavatten och limejuice.
Strö över lite extra rörsocker och garnera med en myntakvist.
Här är ett annat muddler recept, men för Capirinha / Caipirissima
Recept Caipirinha / Caipirissima:
1 limefrukt
1 msk rörsocker
4 cl cachaca (brasiliansk sockerrörssprit) eller vit rom (då heter den Caipirissima)
Massor med krossad is
Serveras med sugrör.
Tillagning
Skär limen i klyftor och lägg i glaset.
Tillsätt rörsocker och stöt/mosa med en muddler.
Häll i cachaca eller vit rom.
Fyll på med krossad is till glasets kant och rör om.
När sockret lösts upp är drinken färdig att servera.
Serveras med sugrör.