Amarone: Amaronefamiljerna och konsten att göra Amarone. Amarone, det unika och historiskt intressanta vinet är ett av Sveriges mest köpta och ett av Italiens tre förnämsta viner. Vinet är mycket populärt både i Italien och internationellt. När den nya årgången presenteras i Verona, centralort i vindistriktet Valpolicella, samlas världens vinpress för att prova vinet. Detta får du en unik inblick i.
Boken tilldelades priset "World's second Best Wine Book on European Wines vid Gourmand Awards 2016.
Amorens spännande historia, I den här boken får du läsa om det unika vinets historia, geografi och framställningsmetoder, men också presenteras för amarones ikonproducenter som tillsammmans utgör sammanslutningen Amarone families, vars viner alltid ligger i topp i vinjournalisternas vinbedömningar. Amarones historiska och högklassiska producenter, Producenterna presenteras utförligt och personligt. Du får följa med i vingårdar som stolt förevisas, och i källare med ståltankar och stora som små ekfat. Samtliga producenters viner presenteras med personliga provningsnoteringar och med den italienska vinbibeln, Gambero Rosso, bedömning, allt för att ge dig vägledning att välja ett bra vin från en bra årgång. Amarone - mat - restauranger Amarone är också ett bra matvin. Boken beskriver hur man kan kombinera Amarone med olika maträtter för härliga smakupplevelser. Dessutom presenteras producenternas egna favoritrestauranger, bra restauranger med god mat och bra vinlistor i Valpolicella och i Verona. Hit går de gärna själva och hit tar de sina gäster. Res och besök området och producenterna, Det är lätt att resa på egen hand i Valpolicella. Boken innehåller tips på bra ställen att övernatta både i Verona, regionens historiskt och kulturellt intressanta huvudstad och ute bland vingårdarna i Valpolicella. Större och mindre hotell i olika prisnivåer samt små och populära agritourismo belägna i vingårdarna. Vill du planera en egen resa till det vackra Valpolicella och kanske besöka någon av producenterna så finns det adresser och kontaktuppgifter till samtliga producenter, restauranger och hotell. Kartmaterial finns också. Välkommen till en givande och trevlig läsning, och Buon Viaggio!
Författare: Gunnar Swenson